Gillastugan Blekingehytten Patruljehytten GillastuganGillastugan
Vild natur - Tæt på
Hvad er det?
Hvor meget?
Hvornår ledigt?
Hvor er det?
Aktiviteter
Omkring Gillastugan
Information
Praktiske Oplysninger
Virtuelt Besøg
Billeder
Links
Kontakt


Indkøb | 112 - Alarmering | Affald | Brænde | Telefon / Internet | Kort | Vildsvin | Nationalparken | Sommerlejr | Links

Praktiske Oplysninger

Vi har valgt at dele de praktiske oplysninger op i to sektioner.

Planlægning

Aktiviteter

Der er mange muligheder for aktiviteter på Gillastugan og i området omkring. Find de aktiviteter der passer til jeres behov. Vi har samlet nogle links der måske også kan give inspiration.  Husk kort over området.

Medbring

Ved overnatning i Huset, Patrulje- eller Blekingehytten skal I medbringe lagner til madrasserne. Husk også viskestykker.

For Patrulje- og Blekingehytten er der gulvklude og rengøringsmiddel samt toiletpapir i toiletbygningen.

For Huset er der er karklude, gulvklude og rengøringsmiddel samt toiletpapir og kaffefiltre til vores dobbelt kaffemaskine. Vi har en inventarliste for køkkenet.

Proviantering

Mad er ikke dyrt i Sverige. Medbring kun det som det ikke er praktisk at købe lokalt. Der er flere mega supermarkeder (Maxi ICA, Citygross) ved Hyllinge (nord for Söderåsen). Der er ICA Supermarket og Netto i Svalöv samt en närä ICA i Röstånga. Læs om nogle erfaringer med lokale indkøb.

Mærker / T-shirt med broderi

Vi har mærker med Gillastugan logo som kan bestilles hos udlejer.

Vi kan også tilbyde Baseball Caps og T-shirts med broderet Gillastugan logo (ca. 5 x 5 cm). Disse bestilles direkte hos broderiet (Se de forskellige modeller her).

Indbydelse

Hvis I regner med at komme til skade så husk Det Blå sygesikringsbevis. Læs mere på http://huskdetblaa.dk/ 

Transport

Når I planlægger transporten så check lige hvad det koster at tage færgen til Helsingborg og leje en bus fra Helsingborg til Gillastugan sammenlignet med en bus hjemmefra direkte til Gillastugan.

Brænde - købe eller flække

Gratis: Vi er selvforsynende med brænde men I skal selv save og flække. Læs mere om vores brænde her.

Mod betaling: I kan også bestille ekstra brænde som kan leveres efter eget valg. Skal helst bestilles sammen med lejemålet.

Betaling

Information omkring betaling er her.


Under opholdet

Indretning og inventar

Indretningsoversigt og en kort beskrivelse af:

Indretningsoversigt af Huset og inventarliste for køkkenet.

Brandslukningsmateriel

I Huset og alle hytter er installeret ildslukkere og røgalarmer. Til brug på lejrpladserne er branddaskere og brandspande tilgængelige.
I Huset er der desuden et brændtæppe. Der er brandstiger ned fra begge sovesale.
Gør jer bekendt med deres placering og funktion.

Varme

Huset har el-varme der kan tændes på kontakten i Hallen (med stenen). Pejsen i stuen kan fyres op med brænde fra Vedboden.
Patruljehytten og Blekingehytten har brændeovne. Brænde findes på grunden.

Køl

I kan opbevare madvarer i det lille hus med køleskabe og frysere samt i brøndkælderen.
I Huset er der et køleskab i køkkenet.

Vand

Lejere på lejrpladsen og i hytterne kan hente vand fra den udendørs hane ved gavlen af toiletbygningen. Der er rindende vand i huset.

Bad og toilet

I Huset er de separat pige og drenge toiletter med bad og varmt vand. For lejere på lejrpladsen og i hytterne benytter pige og drenge toiletterne i toiletbygningen. Der er håndvaske med koldt vand. Bag bygningen er der (fra påske til efterårsferien) pige og drenge bad med varmt vand (ekstra pris).

Skadestue/læge

Mandag til fredag i tidsrummet 8-17
kører man først til Vårdcentralen i Svalöv, Herrevadsgatan 11 A (Vejen til Svalöv: Kør tilbage mod Helsingborg (Kageröd), før Knutstorp er en afviser mod Svalöv, ca. 15 km). Vårdcentralen er den lokale skadestue. De kan sende patienter videre Landskrona. Der kan blive opkrævet en patientafgift på max. 300 SEK kontakt.

Øvrig tid (aften og weekend)
Vagtlægen i Sverige (Sjukvårdsrådgivningen - erfaren sygeplejeske) har tlf. 1177. Døgnåbent. De kan henvise til nærmeste åbne skadestue.

Alarmering - Ambulance / Brand - 112

Gillastugans "adresse" SKAL opgives som Rut nr. 1240.

Sæt jer ind i reglerne for alarmering og vær klar over at ambulancen kommer langt fra (mindst 20 min), og vær klar til at køre den i møde. Overvej om det er hurtigere selv at køre til skadetuen.

Vejen til Odensjön og RöstångaVores naboer

Vi har et godt forhold til vores naboer som vi gerne vil bevare. Benyt derfor vejen op over Götland og Småland for at komme til Skæret og Nationalpark Söderåsen og vejen til venstre ved postkasserne (når man kommer fra Gillastugan) for at komme til Odensjön og Röstånga.

Telefon

Vi valgt IKKE at have en lejertelefon på Gillastugan. Hyttevagten har en telefon med nummer  +45 6126 7096 som er aktiv når der er en hyttevagt på Gillastugan.

Mobiltelefoner virker i det meste af området.

Internet

Vi har velfungerende trådløs Internet på Gillastugan omkring Huset, Laden, Patruljehytten, toiletbygningen og rafteladen.

El

I Huset og Patruljehytten er der 220 V mens der i Blekingehytten kun er 12 V.

Færdsel i naturen omkring Gillastugan

I Sverige kan man pga. allemandsretten færdes forholdsvis frit i naturen, men denne ret gælder ikke for Nationalparken Söderåsen - her gælder særlige regler.

Vildsvin

For at undgå nye ”vildsvinegravninger” har vi i 2011 sat stødhegn (elhegn) op rundt om områderne: Bornholm/Ertholmene – Blekinge – Halland – Boldbanen.

Disse elhegn kan afbrydes mens man opholder sig på de enkelte pladser (sker på afbrydere opsat på nordgavlen (under overdækningen) af Patruljehytten). Man skal HUSKE AT TÆNDE når man forlader områderne igen – også om natten, der kan sagtens komme vildsvin på én lejrplads mens man overnatter på en anden eller i Huset!

  Udlejning:
Stine Enevoldsen - (+45) 3168 8818