Gillastugan Blekingehytten Patruljehytten GillastuganGillastugan
Vild natur - Tæt på
Hvad er det?
Hvor meget?
Hvornår ledigt?
Hvor er det?
Aktiviteter
Omkring Gillastugan
Information
Praktiske Oplysninger
Virtuelt Besøg
Billeder
Links
Kontakt


Indkøbmuligheder

Vi er blevet gjort opmærksom på at der er en mulighed for at købe godt og billigt kød ganske tæt på Gillastugan. Ved at benytte denne mulighed slipper man for problemer med fødevaremyndighederne ved at tage kød med til Sverige.

Svarta Svängen Köttbod
v. Ola og Laila Johansson
Bjärnarp 790
S - 260 24 RÖSTÅNGA
Tel: +46 (0)413-54 30 55
e-mail: svartasvaengen@alfa.telenordia.se
web: www.yourvismawebsite.com/johansson-ola
facebook: www.facebook.com/SvartaSvangensKottbod

Salg af kødvarer fra gris, okse og kylling.
Hjemmeproduceret kød anvendes i størst muligt omfang.
Åbent hele året: Onsdag 16-20 og lørdag 10-15 eller efter aftale.

(Alle informationerne på denne side kan downloades som PDF (Indkøb.pdf) og kort med de mest interessante steder indtegnet downloades som Word dokument (Kort.doc)).

Gode indkøbsmuligheder i nærheden af Gillastugan.

I forbindelse med Skjoldmøernes gruppesommerlejr i 2002 besluttede vi at handle lokalt i stedet for at slæbe en masse varer med hjemmefra. Kronekursen er fordelagtig og svenskerne har en lav mad-moms, så foruden at få friske madvarer strakte pengene ganske langt.
Måske kan vores erfaringer gavne andre grupper, så her kommer de inkl. kørselsvejledninger - bedre sent end aldrig.

Kødvarer og æg

Vi fandt et supergodt og ret billigt kødudsalg ca 5 km fra Gillastugan. Vi har siden handlet privat hos dem i flere omgange, og vi er aldrig blevet skuffede over kvalitet eller service.
Laila og Ola gjorde alt hvad de kunne for at hjælpe os under lejren. Vi hentede næsten dagligt varer hos dem. Kødet var (vakum)pakket i portioner efter vores ønske, så vi kunne levere en passende mængde kød til hver afdeling og patrulje. Til vores traditionelle afslutning med helstegt pattegris, fik vi oven i købet lov at låne deres grillstativ.

Rent praktisk mailede vi en bestillingsliste med angivelse af varer, mængde og dato til dem et par uger inden lejren. Så lå første dags portioner pakkede da vi kom forbi på vej op til Gillastugan. Det er nok en god ide at ringe og følge op på om de nu også har fået læst emailen hvis de ikke svarer.

Vi kan kun anbefale at bruge dem i stedet for at slæbe kød og æg med hjemmefra (hvilket i øvrigt ikke er tilladt pga. veterinære bestemmelser).

Mælk, brød o.a. kolonial

Vi valgte at køre til Svalöv ca. hver anden dag for at hente friske forsyninger af mælk, brød, grøntsager og lignende hos ICA .

Her fik vi også en helt fantastisk betjening når vi kom i vores spejderuniformer. Vi havde kontaktet dem i forvejen og varslet at vi kom ca. 100 mennesker i en periode, og at vi ville købe mælk, brød, frugt og grøntsager hos dem. I den uge bugnede butikken med de pågældende varegrupper. Da vi passerede gennem byen to uger senere, var der mærkbart færre varer på de reoler. En dag midt under lejren gav vi dem en pakkeliste, og da vi kom næste gang, kørte de bare indkøbsvognene ud fra lageret med vores varer pænt pakkede. Og der var kun 1. kvalitets varer!

ICA Supermarket
Svalöv Svalegatan 14
Svalöv
Tel: +46 (0) 418-663090

Åbent alle dage 8-20

Med spejderhilsen

Inge og Mogens Rode
Skjoldmøerne i Farum

  Udlejning:
Stine Enevoldsen - (+45) 3168 8818