Gillastugan Blekingehytten Patruljehytten GillastuganGillastugan
Vild natur - Tæt på
Hvad er det?
Hvor meget?
Hvornår ledigt?
Hvor er det?
Aktiviteter
Omkring Gillastugan
Information
Praktiske Oplysninger
Virtuelt Besøg
Billeder
Links
Kontakt


Alarmering og positionsangivelse i Sverige

Ved alarmering af redningstjenesten er det nødvendigt at angive på hvilket sted man vil have hjælp. I Sverige er der uden for byerne intet vejnavn og husnummer man kan opgive, derfor har redningstjenesten 2 måder at stedfæste en hændelse. Den ene er at benytte det svenske rutnät, den anden er at benytte GPS koordinater. Redningstjenestens køretøjer har mulighed for at benytte begge metoder.

Rutnät Det svenske riges koordinatsystem hedder 2,5 gon V RT 90, i daglig tale Rutnät. Sverige er delt op i kvadrater på 1x1 kilometer. Den svenske kort og matrikelstyrelse har en nærmere bekrivelse.

Bemærk: Gröna Kartan sælges ikke længere. Vi er ved at undersøge hvordan man så skal alarmere. På kortsiden kan du læse om det tilgængelige kortmateriale for området omkring Gillastugan.

Dette rutnät er påført de 2 cm kort (Gröna Kartan) vi normalt benytter i Sverige som et sort net med målangivelse på kortrammen og på nettets linier. I Sverige har man valgt at lægge x-aksen mod nord og y-aksen mod øst. For at angive et kvadrats position benyttes x- og y-koordinaten for kvadratets nederste venstre hjørne. Hver linie er nummereret med et tocifret tal. Tre gange på hver kortside angives der også et tocifret nummer med lidt mindre skrift. Dette er de to næste cifre i koordinatsystemet. Hos vores lokale redningstjeneste benytter man til angivelse af et kvadrat kun de to cifre der står ved hver linie.

Lige til at skrive ud...

Vi har fra en af vores lejere modtaget en vejledning der er lige til at skrive ud og have liggende hvis uheldet skulle være ude.

  Udlejning:
Stine Enevoldsen - (+45) 3168 8818