Gillastugan Blekingehytten Patruljehytten GillastuganGillastugan
Vild natur - Tæt på
Hvad er det?
Hvor meget?
Hvornår ledigt?
Hvor er det?
Aktiviteter
Omkring Gillastugan
Information
Praktiske Oplysninger
Virtuelt Besøg
Billeder
Links
Kontakt


O-løb

Kort

Man kan ikke færdes rigtig i naturen uden et godt kortmateriale. Det gælder også for Söderåsen. Der findes en række forskellige muligheder.

Terrängkartan, 508 PerstorpLantmäteriverket

Det svenske Lantmäteriverket, der svarer til vores danske Geodætisk Institut, udgiver kort i forskellig målestok over området. De mest anvendelige er i den serie der hedder "Terrängkartan" (tidligere "Gröna karten"), som er 2 cm kort altså i målestoksforholdet 1:50.000. Det kort der bedst dækker Söderåsen har betegnelsen 508 Perstorp, som vist på figuren. Bemærk at også betegnelsen for de omliggende kort kan ses. Den seneste udgave af dette kort er dateret januar 2008.

Kortene kan købes i de forretninger der normalt handler med kort, eller direkte hos Lantmäteriverket på internettet. Kort der bestilles på internettet postes inden for en dag i Sverige, så man har dem i løbet af nogle få dage.

Hos Lantmäteriverket kan man nu også købe kort (fastighetskartan) i målestoksforholdet 1:10.000 og 1:12.500. Disse kan også findes og bestilles på internettet. Leveringstiden er 10 arbejdsdage plus forsendelsen.

Skåneleden

Skåneleden Organisationen Position Skåne har sammen med forvaltningen af fritidsområder i Skåne udgivet 4 kort over vandrestier i Skåne. Det ene kort med navnet Ås till Åsleden dækker blandt andet "vores område". Kortenes målestok er 1:50.000 (2 cm på kortet svare til 1 km i naturen). Ud over de afmærkede stier er overnatningspladser, drikkevandsposter og seværdigheder på turen afmærket. Endelig indeholder kortet en detaljeret beskrivelse af turen. Kortet er fra 2006 og købt hos Position Skåne gennem Skåneledens hjemmeside, og koster SEK 150,00 inklusive forsendelse til Danmark.

Orienteringskort

Har man behov for mere detaljerede kort findes der en række orienteringskort over området, alle dog lidt ældre. Følgende 5 kort dækker meget godt den sydøstlige del af Söderåsen:

O-løbs kort

  • Höjehall 1:15.000
  • Söderåsen 1:15.000
  • Knutstorp 1:15.000
  • Debäcken 1:15.000
  • Röstånga-Skäralid 1:15.000

Disse 5 kort dækker stort set den sydøstlige del af åsen frem til vejen mellem Kågeröd og Stenestad. Kortene forhandles i Spejder Sport (eller hos det Svenske O-løbs forbund).

Gillastugan

Vi har en lille kort over Gillastugan som I gerne må udskrive og bruge til jeres aktiviteter.

Kort over Gillastugan: Klik her (200k)

Og her er et kort med en vejen fra Gillastugan til Liarna og Skæret.

  Udlejning:
Stine Enevoldsen - (+45) 3168 8818