Gillastugan Blekingehytten Patruljehytten GillastuganGillastugan
Vild natur - Tæt på
Hvad er det?
Hvor meget?
Hvornår ledigt?
Hvor er det?
Aktiviteter
Omkring Gillastugan
Information
Praktiske Oplysninger
Virtuelt Besøg
Billeder
Links
Kontakt


Finsk skovhugger komfur

Det fortælles at skovhuggerne brugte metoden i gamle dage; gryden stod stabilt, maden blev varmet og senere var der "lejrbål".

Hæld lidt lampeolie/petroleum ned i rillerne og lad det trække et kvarter så tændes der ild, der nemt kan brænde i mange timer.

"TORBENS VAFLER"

Bagt på finsk skovhuggerkomfur

5 dl. mel,
1 æg,
1 tsk. bagepulver,
3 spsk. olie,
2 spsk. sukker og
en "anelse" salt.
Mælk til fast blanding.

Tænd "komfuret" med tændvæske, og lad ilden brænde godt igennem, så der er god varme. Mens ilden brænder igennem blandes dejen.

Sæt vaffeljernet på og lad det blive godt varmt.

Når det er varmt, hæld lidt olie i eller giv det en klat smør. Opskriften giver fem portioner dvs. 25 vafler som smager skønt. De skal nydes varme med en klat is.

Til hver bagning skal der 3 spsk. i jernet, herved fyldes hele jernet uden det flyder ud over kanterne. Vaflerne er bagte på 5 minutter, og slipper fint vaffeljernet, velsagtens fordi der er olie i dejen og jernet er olieret.

 
  Udlejning:
Stine Enevoldsen - (+45) 3168 8818